Under en fest i Njurunda i vintras stängdes en kvinna ute i sträng kyla, och frös senare ihjäl. Nu åtalas en annan kvinna för vållande till annans död. Foto: gobiten.se

Dödsfallet i Njurunda: Kvinna åtalas för vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern från Njurunda söder om Sundsvall ställs inför rätta för vållande till annans död. Det sedan hon under en fest utelåst en väninna som senare frös ihjäl i vinterkylan.

Det hela inträffade i mitten av december i fjol. Av någon anledning blev de båda kvinnorna osams, och det hela slutade med att den ena av dem, festens värdinnan, körde ut den andra kvinnan, låste ytterdörren och lämnade henne ute i den kalla vinternatten.

Den utelåsta kvinnan var kraftigt påverkad både av alkohol och narkotika, och kunde inte påkalla hjälp eftersom hon fråntagits både mobiltelefon och betalkort.

Den åtalade kvinnan nekar till brott.

Hon har i samma stämningsansökan också åtalats för grov misshandel då hon vid ett annat tillfälle ska ha stuckit en man i axeln med en kniv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.