Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad är kyrkans roll när den här typen av händelser inträffar? Se vad prästen Eva Stenström säger i klippet. Foto: Shanker Prem/SVT

Dödsolyckan i Enånger uppmärksammad i Alnö Kyrka under söndagen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagens högmässa i Alnö kyrka lyfte prästen Eva Stenström familjen som drabbades av trafikolyckan i Enånger.

– Jag blir som alla andra, ledsen och illa berörd, säger hon.

Efter det tragiska olyckan i torsdags förra veckan där två kvinnor från Alnö utanför Sundsvall omkom, och två personer vårdas för livshotande skador, var det viktigt för prästen under dagens högmässa i Alnö kyrka att lyfta olyckan.

– Vi tyckte att det var viktigt att be för den berörda familjen och hela situationen i förbönen vi hade under mässan idag, säger Eva Stenström, präst vid Alnö Kyrka.

Dödsolyckan i Enånger

Vissa församlingsmedlemmar som var på plats under gudstjänsten kände den drabbade familjen.

Kyrkan öppen för de som vill ha stöd

Prästen Eva Stenström betonar att kyrkan är öppen för de som vill ha stöd när sådana händelser drabbar många människor i området.

– Det fanns även en möjlighet att få tända ljus under gudstjänsten i kyrkan för de som ville det, säger hon.

Hör prästen Eva Stenström berätta varför det var en viktig händelse att ta upp under söndagens gudstjänst i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Enånger

Mer i ämnet