Foto: Per-Erik Ström SVT

Kvinna dog i snön efter sjukresa – i morgon kommer domen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen kommer domen i målet där tre personer med anknytning till samma taxibolag står anklagade för framkallande av fara för annan.

Det sedan en äldre kvinna hittats död i snön utanför sitt hem i Kramfors kommun efter en sjukresa i februari 2018.

Huvudförhandlingen i målet i Ångermanlands tingsrätt som hölls i mitten av november rönte stor uppmärksamhet i hela landet.

Tre personer knutna till samma taxibolag – den aktuella taxichauffören, platschefen på taxibolaget och taxibolagets ordförande – stod åtalade misstänkta för framkallande av fara för annan. Det sedan en sjukresa från Sundsvalls sjukhus till ett hus utanför Kramfors slutat med ett dödsfall.

Sjukresan skedde i snöstorm och sedan kvinnan i 80-årsåldern släppts av på vägen utanför hemmet lyckades hon aldrig ta sig in i huset. Hon hittades död i snön av sin son morgonen efter.

Vållande till annans död

En polisutredning om vållande till annans död inleddes, eftersom det ansågs att taxichauffören skulle ha sett till att kvinnan kom in i huset välbehållen. Förundersökningen slutade med att kammaråklagare Marlene Forsman väckte åtal för framkallande av fara för annan.

Taxichauffören uppgav inför rätten att kvinnan avböjt hjälp att ta sig in. Alla tre misstänkta i målet förnekade brott under huvudförhandlingen.

Klockan elva på torsdagen meddelar tingsrätten sin dom. Vi har tidigare felaktigt uppgett att domen meddelas under onsdagen vilket vi djupt beklagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.