På fredag hålls slutförhandlingen i Sundsvall Dragons-målet. Då har även ett nytt vittne åberopats. Foto: Ylva Holmgren / SVT

Dragons-rättegången: Nytt vittne kallat till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen intog före detta Sundsvall Dragons-profilerna hovrätten, för att inleda förhandlingarna efter deras överklagande av tingsrättens fängelsedom.

Basketklubbens före detta klubbdirektör Anders Jansson och förre ordföranden Anders Öhrn dömdes till tio månaders fängelse den 23 november 2018. En tredje person åtalades men friades av tingsrätten.

Under tisdagsmorgonen inleddes förhandlingarna i hovrätten och de åtalade hävdar fortfarande sin oskuld. Men åklagaren har en annan uppfattning.

Sundsvall Dragons

– De brister som jag påstår finns i bokföringen är alla överens om att de finns där. Frågan i målet nu likväl som i tingsrätten är vem om någon ska vara ansvarig för det. Och då menar jag att alla tre som är åtalade är ansvariga, säger åklagare Andreas Bogseth.

Nytt vittne

Under tisdagens förhandling framkom egentligen inget nytt. Men under slutförhandlingen på fredag väntas det ”godis” enligt Anders Janssons försvarsadvokat, då ett nytt vittne är åberopat.

– Målet är lite mer komplicerat än vad man kan tro faktiskt. Det kommer framgå under fredagens slutförhandling, säger klubbdirektören Anders Janssons försvarsadvokat Carl-Johan Malmberg.

Varken Anders Öhrn eller Anders Jansson ville ge SVT en kommentar efter dagens förhandling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet