Klubbdirektör Anders Jansson och ordförande Anders Öhrn. Foto: SVT / arkiv

Hovrättsförhandlingen i Dragonshärvan över

Publicerad

Både Anders Jansson och Anders Öhrn vill bli frikända. Det stod klart efter att hovrättsförhandlingen mot de tidigare Dragonsprofilerna avslutades. Dom i fallet kommer i slutet av månaden.

Det var i fredags som de två dagar långa förhandlingarna i hovrätten mot Sundsvall Dragons före detta klubbdirektör Anders Jansson, förre ordföranden Anders Öhrn och en tredje person avslutades.

Hävdat oskuld

Jansson och Öhrn dömdes av tingsrätten till tio månaders fängelse vardera för grov ekonomisk brottslighet. Den tredje personen, som var kassör i föreningen under samma tid som de båda dömda, friades av tingsrätten. De två förstnämnda har hela tiden hävdat sin oskuld, något de konsekvent också gjorde under hovrättsförhandlingarna.

Sundsvall Dragons

Nu har försvararna till Jansson och Öhrn yrkat på att sina klienter ska bli helt frikända från brott. Det gjorde även den tredje personens advokat.

Åklagaren: Domen riktig

Åklagaren Andreas Bogseth har motsatt sig Jansson och Öhrn och hävdar att domen är riktig från tingsrätten och ska stå kvar. Han yrkar dock på att den tredje personen ska dömas för bokföringsbrott.

Dom i målet kommer den 28 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet