Flera olyckor på E4 vid Örnsköldsvik och Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Det har skett flera olyckor längs E4 nära Örnsköldsvik respektive Sundsvall under söndagskvällen, med trafikpåverkan som följd.

Vid 18-tiden på söndag kväll inträffade en singelolycka med personbil på E4 i höjd med Skuleskogen.

– Det är en person med bil och släp som åkt norrut och köpt en bil. Sedan när de åkte söderut med bilen lastad på släpet hände något. Den har lossnat och låg på mitträcket och blockerade båda vägbanorna, berättar Erik Englund, inre befäl på räddningstjänsten Höga kusten.

Själva släpet stannade i södergående körfält och det blev helt stopp i södergående riktning, men flyter nu på igen. Räddningstjänsten är klar på plats och en ambulans har passerat men då fanns inga inblandade kvar på platsen.

Stor trafikpåverkan

Runt halv sju på söndagskvällen skedde också en singelolycka i norrgående riktning på E4 i höjd med Bredsand, cirka fem kilometer söder om Sundsvallsbron.

En personbil körde in i mitträcket, men ingen person ska ha skadats.

– Men det blir jättestökigt i trafiken – det är mycket trafik och jättehalt, säger inre befäl Peter Höglund på Medelpads räddningstjänst.

E4 stängdes helt under en halvtimme, och sedan delvis, men nu är det helt öppet igen och bilen är bärgad. Trafikverket har också kontaktats för att salta vägen.

Tredje olycka

Ännu lite senare, runt kvar över åtta, small det igen i södergående riktning på E4 i höjd med Birsta. Det är stopp i södergående körfält under räddningsarbetet, som beräknas vara klart runt 21.30, men det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.