Tre olyckor längs E14 på kort tid, vid Krokom och Östersund Foto: SVT Design

Tre olyckor på E14 vid Krokom och Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Två trafikolyckor har inträffat på E14 söder om Krokom, båda inom kort tid, och en tredje i Östersund en stund senare.

Den första olyckan var en singelolycka med personbil vid tio i sex på kvällen, i höjd med Hägra. Bilen hade gått in i mitträcket och fick bärgas från platsen. Föraren var ensam i bilen och klarade sig oskadd, berättar Johan Wickenberg som är inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Strax efter klockan sex kom nästa larm, från cirka 400 meter bortanför den första olycksplatsen.

– Det var två personbilar, en skulle korsa E14 men det var så halt att den inte hann över innan det kom en bil och kolliderade med den, säger Wickenberg.

Två till sjukhus

Det satt en person i vardera bilen och båda har förts med ambulans till Östersunds sjukhus. Räddningstjänsten är just färdig vid 19-tiden.

– Vi har flyttat bilarna för att underlätta bärgningen, säger Johan Wickenberg.

Här är det stor påverkan på trafiken fram till cirka 19.30, och trafiken leds om via Dvärsätt. Enligt Trafikverket är det halt väglag med fläckvis is, packad snö, och bart i hjulspåren.

Tredje singelolycka

En tredje olycka på E14 skedde runt 18.35 i utkanten av Östersund. Denna gång handlar det om en personbil som kolliderat med en älg, och trafiken påverkas i båda riktningar från Grytan till trafikplats Torvalla fram till 20.15 enligt Trafikverket.

– Räddningstjänsten åkte inte på den olyckan, bilen var körbar och det var inga personskador. En eftersöksjägare är inkallad, säger Wickenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.