Erik Lövgren (S): ”Hot och hat går inte att bära hur länge som helst”

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmeddelande meddelar regionstyrelsens ordförande i Västernorrland, Erik Lövgren (S) att han inte ställer upp för omval till en ny mandatperiod. Lövgren säger att det hot och hat som uppdraget medfört inte går att bära hur länge som helst.

Erik Lövgren (S) har varit regionstyrelsens ordförande sedan slutet av 2015, nu har han meddelat valberedningen att han inte ställer upp för omval.

– Under sommaren har jag reflekterat mycket över den tid som varit och vad det inneburit för mig personligen och min familj. De hot och det hat som det här uppdraget medfört går inte att bära hur länge som helst, säger Erik Lövgren (S)

Krisen i Landstinget Västernorrland

Lövgren kommer att lämna sin post som regionråd i samband med att en ny person tillträder efter valet 2018.

– Det känns viktigt att få fullfölja det vi har påbörjat och överlämna till nästa person att leda, på ett schysst sätt. Därför kommer jag fortsätta med fullt engagemang hela mandatperioden ut, till sista december 2018, säger han enligt pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet