Foto: Anna Beijron, SVT

Efter 27 års väntan – nu byggs det igen i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

I Kramfors har det inte byggts nya lägenheter på många år men nu är snart flera byggen igång. Ett trendbrott anas.

– Det känns jättekul och spännande och lite pirrigt, säger Eleonora Asplund (S) som är styrelseordförande i Krambo.

Det kommunala bostadsbolaget Krambo är mitt uppe i en upphandling som gäller vem som ska få bygga på Kungsgatan. Hon berättar att det är första gången på 27 år som det byggs lägenheter i kommunen och hon framhåller att efterfrågan på centralt belägna lägenheter är stor.

Val 2018 Kramfors

– Det här är ett alldeles ypperligt, centralt läge.

24 lägenheter

Det är på Kungsgatan som hyreshuset med 24 lägenheter byggs, till en uppskattad kostnad av 40 miljoner kronor. Anbudstiden gick ut sista augusti och förhoppningen är att det ska vara färdigbyggt till nästa sommar.

– Förhoppningsvis kan vi sätta spaden i jorden redan under hösten, säger Eleonora Asplund.

Inget gruppboende

Tanken var att det skulle byggas ett gruppboende på bottenplan, men socialförvaltningen har ett ansträngt läge så planerna fick läggas på is.

– I dagsläget har de inte råd, säger Eleonora Asplund (S).

Efterfrågan på hyresrätter

– Det har varit bra efterfrågan på våra hyresrätter, och beslutet att bygga nytt har styrelsen fattat, säger David Berglund förvaltningschef på Krambo.

Det planeras solcellsanläggning på taket och en levande innergård med grillplatser. Lägenheterna är ettor, tvåor och treor.

– Det är ganska hög standard på boendet, säger Eleonora Asplund (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Kramfors

Mer i ämnet