Under onsdagen började det brinna på Renewcell i Sundsvall. Nu meddelar företaget i ett pressmeddelande att skadorna ska vara reparerade inom två veckor. Foto: Arkivbild/SVT

Efter branden på Renewcell i Sundsvall: Anläggningen ska vara i drift inom två veckor

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags började det brinna på textilåtervinningsföretaget Renewcell i Sundsvall och det kommer att ta två veckor innan fabriken är tillbaka i full produktion – det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Det var strax före klockan 14 under onsdagen som branden startade och kunde släckas av räddningstjänsten under onsdagskvällen. Inga  skadades.

Branden orsakade skador på en av de tre fragmenteringsenheterna och en filterenhet – båda kommer repareras. Branden stoppades inom anläggningens fragmenteringsområde.

Renewcells initiala bedömning är att sanerings- och reparationsarbetet beräknas vara klart inom cirka två veckor och viss begränsad produktion kommer vara möjlig under perioden.

I samband med branden så föll Renewcells aktie rejält, men efter beskedet att fabriken ska vara i drift inom två veckor studsade aktien upp 14 procent.

Företaget hänvisar till pressmeddelandet och vill i övrigt inte ge några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.