Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helt olika uppfattning; Pia Lundin, Sjukvårdspartiet, kräver åtgärder efter 18-årings död på Sollefteå sjukhus. Glenn Nordlund (S), vill invänta svaren från den medicinska utredningen. Foto: SVT

Efter en 18-årings död på Sollefteå sjukhus – nu kräver oppositionen åtgärder från regionledningen

Uppdaterad
Publicerad

I höstas dog en 18-årig pojke på Sollefteå sjukhus i en akut komplikation. Dödsfallet utreds just nu, men Sjukvårdspartiet har valt att nu uppmärksamma fallet för att ställa krav på majoriteten i regionen – partiet kräver nu åtgärder för att förbättra patientsäkerheten.

Den unge mannens dödsfall skakar just nu regionen.  I januari skrev 18-åriingens mamma ett brev till de ansvariga politikerna, där hon menade att dåliga beslut skapat resursbrist på Sollefteå sjukhus, brister som fått ödesdigra konskekvenser.

”Ni borde skämmas” skrev hon, och ville ha svar på varför det inte fanns någon kirurg på plats när hennes son kom in.

18-åringen drabbades av sprucken mjälte, en akut situation som krävde omedelbara insatser, något som inte kunde genomföras på sjukhuset.

I klippet nedan; Glenn Nordlund (S) , ordförande för regionstyrelsen, om hur han ser på att dödsfallet nu hamnat i den politiska debatten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
18-åringen drabbades av sprucken mjälte på Sollefteå sjukhus sent i höstas, ett ingrepp som krävde akuta insatser. Pojken avled på sjukhuset Foto: svt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.