Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Omfattande skogsskador efter förra veckans snöoväder Foto: SVT

Efter snöovädret: Omfattande skogsskador i områden längs kusten

Uppdaterad
Publicerad

Örnsköldsviks kommun avråder fortfarande från att vistas i flera friluftsområden på grund av nedfallna träd efter förra veckans snöoväder – och Skogsstyrelsen konstaterar att skogsskadorna i vissa områden är omfattande.

– Vi har lokalt fått in rapporter från Örnsköldsvik om att det kan ligga uppemot 30 kubikmeter virke per hektar, säger Tobias Gramner, regional skogsskadesamordnare.

Skogsstyrelsen uppmanar nu både skogsägare och allmänheten att ta det försiktigt när man vistas i skog och mark i de drabbade områdena längs Ångermanlands kust.

– Det är alltid farlig att vistas i skog med omfattande snöbrott. Så rekommendationen är att aldrig arbeta ensam och anlita gärna professionella utförare för att ta hand om skadade träd. För allmänheten är det viktigt att hålla avstånd till skadade träd och rotvältor då de kan utgöra en risk, säger Tobias Gramner på Skogsstyrelsen.

I klippet berättar han bland annat om vilka långsiktiga risker man ser med de nedfallna träden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.