Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sonny Andersson, till höger, sektionschef på gatuavdelningen i Sundsvall berättar att kommunen åker långt för att köpa grus. Men de kan inte köpa av Magnus Sjöberg, till vänster, då det inte finns något samarbetsavtal. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Efter töväder och återkommande halka i Sundsvall: Priset på grus skjuter i höjden

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens halka i Sundsvall har gjort att det nu råder brist på grus att sanda gatorna med. Bristen har gjort att kommunen tvingats åka långa sträckor till grusleverantörer för att hämta grus, med ökade kostnader som följd.

– Det blir nog dubbla kostnaden. Sedan är det väl inte så bra ur miljöperspektiv att behöva åka långa sträckor och frakta grus, men så är situationen, säger Sonny Andersson, sektionschef på gatuavdelningen i Sundsvall.

Samtidigt går stenkrossen för fullt på entreprenören Magnus Sjöbergs bergtäkt söder om Sundsvall och han säljer allt direkt – men Sundsvalls kommun kan inte köpa grus därifrån, eftersom det inte finns något samarbetsavtal med företaget.

Hör kommunen och entreprenören om åtgången på grus i vinter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.