Efterlängtad park invigd

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes den nybyggda skateboardparken i Örnsköldsvik.

För tre år sedan beslutade kommunfullmäktige om en skateboardpark i centrala Örnsköldsvik. Fyra miljoner avsattes och nu står den i Lungviksparken, klar att användas. Men redan när slutbesiktningen godkändes förra veckan, fylldes parken av skateboard-, BMX-, och inlinesåkare.

– Det här visar att hårt arbete lönar sig. Tänk dig att det inte finns någon slalombacke i Örnsköldsvik och så öppnar det en. Så mycket betyder det här. Här träffas alla. Det har ett stort värde. Hela parken lever upp av det här. När jag åker härifrån på kvällarna åks det fortfarande för fullt här tack vare belysningen, säger Håkan Into Berggren, Örnsköldsvik action sports.

Håkan är en av flera skateboardåkare som i mer är tio år har jobbat för en skateboardpark i Örnsköldsvik och när kommunen väl beslutade sig för att bygga en, då fick Håkan och hans brädåkande vänner vara med och bestämma hur det skulle se ut.

– Vi fick designa skateboardparken i upphandlingen. Vi påpekade för kommunen vikten av att det skulle utföras av en specialiserade byggare, som själva är skateboardåkare, säger Håkan Into Berggren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.