Foto: Fredrik Israelsson, SVT

”Några grät” – eleverna berättar om skoldramat på Alnö

Uppdaterad
Publicerad

Med vad som befarades vara en annalkande skolskjutning stängdes eleverna på Vibackeskolan in i skolbyggnaden medan polisen omringade byggnaderna. Hör elevernas egna berättelser och se en mobilfilm från gårdagens drama.

– Några fick panik, berättar eleverna.

Situationen var hotfull med polisens insatsstyrka på skolgården samtidigt som eleverna inte fick lämna skolan. Julia Dahlén hade biologilektion och fick se hur en massa beväpnade poliser rörde sig utanför fönstren.

– Jag tyckte att det var jätteobehagligt, man visste inte vad som hänt, säger hon.

– Några elever hade fått reda på vad som hänt innan lärarna visste, förklarar Julia Löwengren.

Skolpersonalen agerade

När skolpersonalen fick klart för sig allvaret agerade man snabbt och såg till att eleverna stannade kvar inne i skolan.

– De låste alla dörrar och ställde lärare vid varje utgång och så satte de oss i aulan och vi fick vänta, berättar Emma Eriksson.

”Några grät”

Andra elever som tar kontakt med SVT:s reporter utanför skolan berättar om hur rädslan spred sig bland de barrikaderade eleverna inne på skolan, vissa ringde till sina föräldrar och några grät.

Hör elevernas berättelse och se en av elevernas korta mobilfilm från händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.