”Han skulle skjuta henne och alla som kom i hans väg”

Uppdaterad
Publicerad

Mycket tyder på att hotet mot elever på Vibackeskolan på Alnö har sin botten i någon form av relationsdrama. Den misstänkte mannen har en relation med en elev på skolan och skickade ett mycket hotfullt meddelande som gick ut på att eleven skulle dödas liksom alla som kom i hans väg.

Elever som söker upp SVT i anslutning till Vibackeskolan på Alnö berättar att den man som nu misstänks ligga bakom hoten har någon form av relation med en kvinnlig elev på skolan. Osämja ska ha uppstått och under torsdagen skickade mannen ett meddelande till eleven med ett mycket hotfullt innehåll.

– Han skulle skjuta henne och alla som kom i hans väg, berättar en elev.

Beväpnad

Obekräftade uppgifter från andra elever säger att den misstänkte mannen ibland varit beväpnad med skjutvapen. Det var också elever på skolan som informerade skolpersonalen om hotet inledningsvis och personalen vidtog genast akuta åtgärder.

– Elever kom till våra elevcoacher och jag beslutade att det var dags att ringa polisen, berättar Ingela Palmqvist Norberg som är rektor på Vibackeskolan.

Hotbild sedan tidigare

Polisens insatsstyrka var snabbt på plats och slog en järnring runt skolan. Lite senare greps den nu misstänkte mannen i ett bostadsområde i en förort till Sundsvall.

Under fredagen har det också framkommit att någon form av hotbild mot de aktuella eleverna fanns redan innan händelsen.

– Jag var lite insatt i det här sedan tidigare, berättar Ingela Palmqvist Norberg som inte vill utveckla vad det rör sig om för information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.