Elisabet Strömqvist: Jag ville fortsätta

Uppdaterad
Publicerad

Igår blev ordföranden i landstingsstyrelsen Elisabet Strömqvist(S) avsatt av den socialdemokratiska distriktsstyrelsen i Västernorrland. Nu kommenterar hon situationen.

– Det är naturligtvis tråkigt och ledsamt, jag hade gärna fortsatt och följt det beslut som landstingsfullmäktige har tagit där en väldigt tydlig inriktning var att värna patientsäkerheten och undvika uppsägningar. Sen är det väldigt svåra beslut, till exempel när det gäller att stänga BB, jag har väldigt stor respekt och känner mig ödmjuk inför demonstrationen igår, det visar på människors engagemang och intresse för hälso- och sjukvårdsfrågor, säger Elsabet Strömqvist(S), till SVT Nyheter Västernorrland.

Elisabeth Strömqvist säger att avsättningen under lördagen inte kom som en chock, hon hade fått vissa indikationer. Om bakgrunden till distriktsstyrelsens beslut säger hon så här:

Krisen i Landstinget Västernorrland

– Det är säkert ett resultat av flera faktorer, det finns saker som jag hade kunnat göra annorlunda men i stort så tänker jag att jag gjorde mitt bästa för att följa fullmäktiges beslut och se till vården i hela länet.

Frågan är om beslutet gällande nedläggning av BB-avdelningen och akuten på Sollefteå sjukhus nu kommer att rivas upp.

– Det är svårt att bedöma, hela flandstingsfullmäktige har fattat beslut om att verksamheten ska läggas ned, sen har majoriteten i socialdemokraternas fullmäktigegrupp ställt sig bakom förändringarna i Sollefteå och vad som nu händer törs jag inte spekulera i, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet