Emil Forsberg Foto: TT

Emil Forsberg ”Årets mittfältare” – igen

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg lade för andra året i rad beslag på ”årets mittfältare” på Fotbollsgalan i konkurrens med Jakob Johansson och Viktor Claesson.

”Har i hårdast möjliga konkurrens tagit sig och sitt klubblag till nya nivåer. Har med sin avancerade teknik och utmanande spelstil brutit mönster och vunnit viktig mark för landslaget. Poäng- och publikspelare i ett”, skriver juryn som motivering bakom beslutet.

Forsberg hade ett minst sagt starkt 2016/2017, med assistrekord i Bundesliga (19 framspelningar) och en andra plats i ligan med sitt Leipzig. I landslaget har han också haft en tongivande roll och varit till synes orubblig på vänsterkanten.

Han var själv inte på plats på Fotbollsgalan utan förbereder sig inför Leipzigs Champions League-kamp mot Monaco som spelas på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.