Brons för Emma Aicher från Sundsvall i lagtävlingen i VM i Cortina

Uppdaterad
Publicerad

Emma Aicher från Sundsvall fick medalj i lagtävlingen i Alpina VM i Cortina. Med kort varsel plockades hon in i det tyska VM-laget som tog brons under onsdagen, men besegrades av Sverige.

Emma Aicher som är uppvuxen i Sundsvall men har tyskt medborgarskap valde inför den här säsongen att åka för Tyskland. Hon fick chansen i parallellslalomtävlingen i VM under tisdagen och var nära att gå vidare från kvalificeringsomgången men lyckades inte ta sig till final.

Slalom på lördag

Under onsdagen blev det dock medalj för Emma och det tyska laget i lagparallellen när de besegrade Schweiz i kampen om bronset. På lördag står hon på startlinjen i VM-slalomen. Det är i slalom som 17-åriga Emma Aicher haft de största framgångarna och hennes VM-start blir en möjlighet att jämföra hennes kapacitet med de allra bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.