– Jag känner att det här kommer att bli jättebra. Och då vill jag gärna vara med, säger Leif Ehlin som blir ny enhetschef för kirurgin i Örnsköldsvik. Foto: Jennie Johansson SVT

”En spännande utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir hjärtspecialisten Leif Ehlin som tar jobbet som enhetschef för kirurgin på Örnsköldsviks sjukhus. Och han känner sig mycket motiverad för uppdraget.

– Vi har ju drivit frågan fackligt att vi behöver lokala enhetschefer. Och det har ju också utvärderingen av länsklinikerna visat, säger Leif Ehlin till SVT Västernorrland.

– Det är vissa som bett mig söka jobbet. Och jag tycker att det verkar vara en spännande utmaning. Det är ett jättebra gäng. Jag känner att det här kommer att bli jättebra. Och då vill jag gärna vara med, fortsätter han.

Möjligheter att påverka

Hur viktigt är det att ha en enhetschef på plats?

– Det är väldigt viktigt att ha en lokal chef på plats med ett tydligt mandat, för att styra och verka i organisationen. För man måste känna som medarbetare att man har möjlighet att påverka och möjlighet att jobba tillsammans med en person som vill utveckla verksamheten, säger Ångermanlands läkarförenings ordförande Lars Rocksén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.