Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enhetschefen Elin Andersson vid Örnsköldsviks sjukhus är orolig över vad de hävda restriktionerna kan få för följder. Foto: SVT

Enhetschefen på Örnsköldsviks sjukhus efter hävda restriktionerna: ”Tänk till noga”

Uppdaterad
Publicerad

På Örnsköldsviks sjukhus ändras inga rutiner efter att restriktionerna i samhället släppts. Enhetschefen Elin Andersson är orolig över vad följderna kan bli när folk släpper loss.

 – Vi vill att man tänker till noga fast det är onsdag och restriktioner lättas i samhället, och att man stannar hemma om man är sjuk, säger Elin Andersson.

På sociala medier har även den medicinska akutvårdsavdelningen på sjukhuset i Örnsköldsvik vädjat om att inte släppa alla spärrar när restriktionerna nu lyfts.

”Vi hade nio covidsmittade patienter häromdagen ... Patienterna måste isoleras, får ej dela rum, vi måste klä oss i hela utstyrseln osv. Det tar tid. Väldigt mycket tid att planera och försöka ordna platser. Så vi ber er. Snälla släpp inte alla spärrar bara för att det blir onsdag”, skriver de bland annat.

Hör enhetschefen Elin Andersson i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.