Erik Lövgren: ”Frågan om min avgång avgör partiet”

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om min avgång måste ställas till mitt parti, säger Erik Lövgren (S)

Regionrådet Erik Lövgren blev hårt ansatt vid onsdagens presskonferens i Härnösand. Han fick svara på en rad frågor om de senaste avtalsskandalerna i landstinget men också om sin egen framtid.

På frågan om han tänker avgå säger han:

Krisen i Landstinget Västernorrland

– Den frågan måste ställas till mitt parti. Den avgör inte jag. Nu jobbar vi vidare med den kulturförändring som behövs i det här landstinget. Vi ska vädra ut det som är fel och se till att det blir bättre i framtiden.

Problematisk ledningskultur

Erik Lövgren kom till presskonferensen tillsammans med vice landstingsrådet och partibrodern Jan-Olov Häggström samt miljöpartiets Eva Andersson. Ändå var det Erik Lövgren som fick svara på de flesta frågor om den uppkomna situationen.

Han medger att det finns ett kulturproblem i landstinget. Han talar om ett ledningsskikt bakåt i tiden och fram till nu som gjort saker som inte är ok. Han talade om ett sunt landsting med en ledningskultur som kan ifrågasättas.

– Det ska fram i ljuset och det ska åtgärdas.

Fler undangömda avtal?

Om det kan finnas fler okända avtal som ligger undangömda i byrålådorna kunde ingen ge besked om. När det gäller det egna ansvaret för situationen och den egna framtidens som regionråd förklarar Lövgren:

– Den frågan ska ställas till mitt parti.

– Målet nu är att ta fram felaktigheter i ljuset och städa så att vi får en organisation som fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet