Erik Lövgren (S):”En seger för infrastrukturen i norr”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens vilja att satsa på Botniska korridoren är en seger för norrlandspolitikerna, menar regionrådet Erik Lövgren (S).- Jag är oerhört glad. Det är frukten av ett gemensamt arbete i Norrland som lett fram till beslutet.

Förutom att dagens beslut innebär en öppning för bättre järnvägsinfrastruktur i Norrland, så får Sverige en ny plats i EU-gemenkapen.

– Det innebär att vi blir en del av EU på ett nytt sätt. Vi får en plats vid bordet vid möten som vi hittills inte haft tillträde till. Vi blir mer en del av EUs samtal kring infrastruktur, säger Erik Lövgren (S).

Norrlandspolitikerna har tillsammans med framförallt finska regeringen arbetat för att förverkliga järnvägen Stockholm – Helsingfors via Haparanda. För att ta del av EU-medlen krävdes ett beslut från svenska regeringen, som tvekat fram till i dag.

Det gör att Erik Lövgren pustar ut idag.

– Jag är oerhört glad, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.