Foto: Bengt O Nordin Bon, TT

EU-miljoner till digitalisering och laddstationer

Publicerad

Fyra olika projekt i Västernorrland får dela på 46 miljoner från EU:s strukturfonder.

Det är Strukturfondspartnerskapet Mellersta Norrland som nu beslutat vilka projekt i regionen som får pengar. Det är 4 projekt som prioriterats eftersom de anses utveckla regionen på bästa sätt.

– EU-medlen innebär att vi kan starta innovativa utvecklingsprojekt som kan stärka våra regioners konkurrenskraft. Jag är glad över att både privata företag och offentliga organisationer har initiativkraft att sjösätta dessa utvecklingsprojekt, säger regionråd i Västernorrland och vice ordförande i strukturfondspartnerskapet Erik Lövgren (S).

De fyra projekten är:

SIKT-Stärkt Innovation Konkurrenskraft och Tillväxt

Höga Kusten Industrigrupp får drygt arton miljoner för att stärka sin forsknings- och innovationsförmåga. Det handlar om att stärka små företag i smart produktutveckling, modellering samt kunskaps- och informationshantering.

Digga hälsocentralen

Projektet Digga Hälsocentral ska utveckla och införa nya och befintliga digitala tjänster för att förbättra tillgängligheten till privat och offentlig service. Till det arbetet får man drygt 20 miljoner kronor.

Digitala steg för tillväxt

Örnsköldsviks Kommun får nästan 3,7 miljoner kronor till ett projekt som syftar till att underlätta för Örnsköldsviks näringsliv att ta tillvara digitaliseringens möjligheter.

Stolpe in för stad och land i mellersta Norrland

Biofuel Region får fyra miljoner kronor till ett länsöverskridande projekt som även omfattar Västernorrland. Projektet ska bidra till att skapa en fullgod laddinfrastruktur i Mellersta Norrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.