Brandingenjör Victor Kvamme vid brandplatsen i Skorped. Foto: Håkan Sjöström/SVT

Evakuerade kan återvända efter dramatisk brand i Skorped

Uppdaterad
Publicerad

Kvar står en rykande ruin efter tisdagens våldsamma brand i Skorped, Örnsköldsvik. En person skadades och vårdas på sjukhus. De 30 personer som evakuerades kunde börja återvända till sina hem efter lunch.

Sprängmattorna över brandruinen och timmertåget som skulle skydda vid eventuell explosion i Skorped, låg fortfarande kvar vid lunchtid på onsdagen. Men då kunde räddningstjänsten ringa runt till de cirka 30 evakuerade och säga att de fick återvända till sina bostäder. Likaså meddelades Trafikverket att timmervagnarna på järnvägsspåret inte längre behövdes.

– Ja, nu är risken över, konstaterade brandingenjör Victor Kvamme.

Brandingenjör Victor Kvamme berättar om branden i Skorped. Foto: Håkan Sjöström/SVT

Servicehus hotat

Det var en dramatisk brand. Dels räddade grannarna den man i 55-årsåldern som bodde i det nu nedbrunna huset. Han vårdas nu för sina skador på Linköpings sjukhus för lindriga skador. Dels  hotades servicehuset, som ligger cirka tjugo meter från brandhärden.

– Vi flyttade de boende som bodde närmast till andra änden av huset tills vi hade färdtjänst som kunde köra dem till Bredbynd gästgiveri, berättar Victor Kvamme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.