Facket kritisk mot Martin-Löf

Uppdaterad
Publicerad

Igår gick fackförbundet Pappers ordförande ut och krävde, SCA:s styrelseordförande Sverker Martin Löfs avgång. Nu berättar han för Mittnytt varför.

Det är Svenska Dagbladets granskning av SCA som föranlett fackförbundet Pappers ordförande Mats Jutterströms kritik mot SCA:s styrelseordförande. I artikeln i SvD drar Mats Jutterström paralleller mellan Sverker Martin Löfs avlyssningsteorier och Putins Ryssland.

– När han i samband med journalistiska avslöjanden börjar prata om avlyssning får man associationer till grannen i öst, man försöker kontrollera media och det är inte så roligt för varken SCA eller vår del, säger Mats Jutterström. 

Skandal kring SCA affärsflyg

Du har pratat med fackliga medlemmar i Sundsvall, hur känner dom inför allt det här?

– De är bedrövade och förbannade. Våra medlemmar är ofta trotjänare de har jobbat hela livet och de har en stolthet kopplad till företaget och nu visas det upp från den här sidan, det är inte kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandal kring SCA affärsflyg

Mer i ämnet