Det är Ytterlännässkolan i Bollstabruk och Grämestaskolan i Lunde som berörs av nedskärningarna i skolan. Foto: SVT

Fakta om skolnedläggningarna

Publicerad

Grämestaskolan i Lunde och Ytterlännäs skola i Bollstabruk står inför stora förändringar. Den förstnämnda förlorar mellanstadiet och den senare läggs ner helt och hållet.

Grämestaskolan

Grämestaskolan vid Lundes södra infart är idag en F-6 skola. Den har alltså elever i åldrarna 6 till 12 år.  Skolan har idag cirka 100 elever. VId höstterminen förändras den till en F-3 skola. Eleverna i mellanstadiet som är i åldrarna 10 till 12 år kommer flyttar till Kramforsskolan vid höstterminen 2020. Avståndet mellan Lunde och Kramfors är 8,7 kilometer.

Ytterlännässkolan

Ytterlännässkolan är ett högstadium, klass 7-9, som ligger centralt i Bollstabruk. Där går idag 140 elever. Ytterlännässkolan kommer att läggas ner helt och hållet. Eleverna delas upp mellan Gudmundråskolan i centrala Kramfors och Högakustenskolan i Herrskog, från och med höstterminen 2020.

Avståndet från Bollstabruk till Herrskog är tre mil, från Bollstabruk till Kramfors en mil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolnedläggningar i Kramfors

Mer i ämnet