Räddningstjänsten träffas för att koordinera om hur man ska hantera branden i Helgum. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

Fallande träd startar nya bränder vid Norrmossaflon

Uppdaterad
Publicerad

Skogsbranden vid Norrmossaflon är nu under kontroll men släckningsarbetet försvåras av att träd faller ut över det inringade området och startar nya bränder.

Branden vid Norrmossaflon är spridd över ett stort område och även om räddningstjänsten just nu betecknar att läget är under kontroll blossar bränder upp här och där.

– Det är svårt eftersom träd faller ut över det område vi ringat in och startar nya bränder, säger ansvariga på Räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

Branden vid Norrmossaflon

I nuläget har räddningstjänsten en helikopter till hjälp i släckningsarbetet och ett 20-tal personer arbetar ute i brandområdet.

– Det är vår personal men också folk från hemvärnet och från skogsbolaget SCA, meddelar räddningstjänsten som räknar med att man blir kvar i området i flera dagar.

Räddningstjänsten bekämpar branden i Helgum. Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden vid Norrmossaflon

Mer i ämnet