Foto: Pierre Ragnehag, SVT

Omstridd väg i Nordingrå blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen ger de boende rätt, och upphäver nu Trafikverkets beslut att dra in underhållet för väg 839, mellan Gåsnäs och Bäckland.

För drygt ett år sedan kunde vi berätta att Trafikverket bestämt att dra in underhållet av vägen. Sträckan mellan Gåsnäs och Bäckland behöver stora åtgärder för att bli trafiksäker, och eftersom det inte finns några allmänna inrättningar, som till exempel begravningsplats eller sjukhus där, ansågs det inte samhällsekonomiskt försvarbart att laga vägen. Den del av vägen som går förbi Storsjön skulle också rivas.

Beslutet upphävs

Men flera boende och Gåsnäs byaförening överklagade beslutet, och har nu fått rätt. Ett överraskande och glädjande besked, tycker gåsnäsborna Eva Löf, Torbjörn Sundell och Inger Sundell.

Beslutet om att inte riva vägsträckan blev en positiv överraskning för Gåsnäsborna Eva Löf, Torbjörn Sundell och Inger Sundell: ”Vägen betyder mycket för oss som bor här”, säger Eva Löf, till vänster. Foto: Pierre Ragnehag

– Det känns jätteskönt. Vi är positivt överraskade att det gick så här bra, säger Torbjörn. Det här är bra för hela bygden, fortsätter han.

Trafikverkets argument att vägen är i för dåligt skick köper han inte.

– De har ju inte gjort någonting åt den på åratal, säger Torbjörn Sundell, det är klart den är dålig då.

Trafikverket vill inte kommentera regeringens beslut och motivering idag, eftersom det ännu inte är undertecknat av ansvarig minister och därför inte är offentligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.