Foto: Barbro Sellin SVT

Vill flytta 50 nya jobb till Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen beslutade på torsdagen att se över möjligheten att flytta 50 arbetstillfällen från statliga myndigheter i Stockholm till Härnösands kommun.

– Vi har tagit stort ansvar för Härnösands utveckling. Det har säkert bidragit till regeringens beslut, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

Det blir Ingegerd Palmer som ska utreda vilka myndigheter som kan etableras i Härnösand. Det framgick vid en presskonferens i Härnösand på fredagsförmiddagen.

– Härnösand är en förvaltningsstad som har lång tradition av väl fungerande statlig verksamhet, och samtidigt en kommun som drabbats av nedläggningar, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP).

Klart förslag i vår

– Över 900 statliga jobb försvann från Västernorrland förra mandatperioden. I Härnösand tappade vi många statliga jobb och förlusten av Mittuniversitet var mycket tungt, säger Jasenko Omanovic (S), riksdagsman från Härnösand i ett pressmeddelande.

– Vi har tappat både statliga jobb och Mittuniversitetet, men har också tillsammans med näringsliv och andra aktörer tagit stort ansvar för Härnösands utveckling. Den gemensamma kraften gör oss attraktiva och har säkert bidragit till regeringens beslut, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

Senast den 30 april 2019 ska Ingegerd Palmer komma med ett konkret förslag på vilka myndigheter som är aktuella och hur lokaliseringen ska se ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.