Foto: Erika Holm Petré

Film från hela världen i Lunde

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde året i rad arrangeras till helgen Höga Kusten Filmfestival i Lunde Folkets Hus, Kramfors.

Årets program består av tjugo filmer från tio olika länder och festivalen invigs med Solveig Nordlunds film ”Minnen från byn Torrom” från 1982. Byn ligger bara en dryg mil fågelvägen från Lunde. I filmen flätas Solveigs minnen från barndomens 50-tal samman med dagens verklighet då byn är tom och åkrarna igenvuxna.

Fredagen bjuder även på den franska långfilmen ”De Tysta Mästarna” (Les maîtres silencieux) av Naïs Van Laer. Hon kommer också att medverka vid visningen. På lördagen varvas kortfilm och långfilm, från såväl Sverige och hela världen.

Finns festivalbuss

Arrangörer av festivalen är Jonatan Petré Brixel, grundare och huvudansvarig, och Andrija Jovanovic som ansvarar för programmet. Nytt för i år är att det finns en festivalbuss från Nordingrå via Kramfors till Lunde. Detta för att underlätta för cineaster utan egen bil.

– Vi har börjat sätta Höga Kusten på kartan för independentfilmare världen över och erbjuder varje år en unik uppsättning film att ta del av vilket vi har alla ambitioner att fortsätta med, säger Jonatan Petré Brixel om festivalen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer