Fler krav på Lövgrens (S) avgång

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen krävde Socialdemokraterna i Kramfors att regionrådet och partikamraten Erik Lövgren byts ut innan valet. Nu får de stöd av Socialdemokraterna i Sollefteå.

Bakgrunden till kravet från Socialdemokraterna i Kramfors är hanteringen av den så kallade Thelinaffären och det hemliga avtalet med den tidigare HR-direktören. Men arbetarekommunens ordförande John Åberg i Sollefteå går ett steg längre och menar att inte bara regionrådet Erik Lövgren (S) måste avgå utan hela landstingstoppen.

– Det är inte en persons fel att det blir så här, det är en laguppställning som har brustit säger John Åberg (S) till SVT Nyheter Västernorrland.

Krisen i Landstinget Västernorrland

John Åberg är också kritisk till hanteringen av Thelinaffären men den stora kritiken gäller strukturförändringarna inom sjukvården i länet och Sollefteå sjukhus. Till våren ska allt vara klart med nomineringarna inför valet.

– Det kommer inte att gå med de här personerna som toppar listorna just nu, anser John Åberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet