Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har varit snö, regn och blåst under fredagen i bland annat Sundsvall, där SVT:s reporter befann sig. Foto: Eric Heller/SVT

Flera olyckor på E4 söder om Sundsvall – risk för vattenplaning

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen har flera olyckor inträffat längs E4 i Västernorrland till följd av det snöiga vädret och hala, blöta vägarna. Här i direktrapporten bevakade vi trafikläget under dagen.

Trafikläget i Västernorrland

Pinnat inlägg

Då avslutar vi direktrapporteringen om busvädret över Västernorrlands kustland denna fredag. Tack till alla som bidragit!

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Se de stora vattenmängderna på vägarna

SVT:s reporter Sara Carlzén berättar mer om trafikläget i klippet.

Vattenansamling på länsväg 333 i Nyland.
Så här såg det ut på länsväg 333 i Nyland i riktning mot Bollstabruk där vattnet stod högt på vägbanan. Foto: Andreas Söderberg Vestin

David • Skandalöst dåligt skött av Trafikverket i Västernorrland. Utmed E4 Gävle-Uppsala har man med en grävmaskins hjälp gjort luckor i snövallarna så att smältvattnet kan rinna undan, inte en enda vattensamling på vägarna. I Västernorrlands har man "tagits på sängen". Det måste alltid ske olyckor innan någon agerar i Sverige. Norrlänningars liv är med all tydlighet inte värt lika mycket som en sörlännings. All heder åt väghållarna söder om Gävle!

Det transportfordon som tidigare blockerat norrgående körfält på E4 i höjd med Skuleberget är nu bortforslat och trafiken förbi platsen flyter nu återigen som normalt, meddelar Trafikverket.

Fordonshaveri vid Skule

Det är mycket begränsad framkomlighet i norrgående körfält på E4 vid Skuleberget, där en tung transport står stilla och blockerar vägen. Bärgare är på väg, enligt Trafikverket, sluttiden beräknas till 16.

Risk för vattenplaning i Timrå

Det är en större vattensamling på vägbanan på E4 i höjd med Vivstavarv i Timrå. Enligt Trafikverket råder risk för vattenplaning i båda riktningarna mellan Sörberge och Vivstavarv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Din tur meddelade att förseningar i busstrafiken kan förekomma under dagen. Så här säger busschauffören Sven Hörstedt om väderförhållandena:

Stillastående bil på E4 vid Sörberge

På E4 mellan Sörberge till Midlanda i norrgående riktning står en stillastående personbil på en enfilig sträcka. Enligt Trafikverket är det trångt att passera. Preliminär sluttid är klockan 12.

Varnar för takras

Länsstyrelsen Västernorrland har på sin facebooksida varnat för takras i och med den senaste tidens blöta snöfall.

Det uppmanas även att om innan du går upp för att skotta något tak bör du se över säkerheten.

Vill du ha några tips inför takskottningen, kolla då in den här artikeln:

Förseningar i busstrafiken

Din tur meddelar på sin hemsida att det kan förekomma förseningar och inställda turer under fredagen.

För ytterligare information om vilka linjer som påverkas hänvisar Din tur till deras trafikinformation.

Följ trafikläget under fredagen

God morgon! Under fredagen ska det komma en hel del snö längs Västernorrlands kust men även blåsa på ordentligt, som kan orsaka en del störningar i trafiken.

Här kan du följa trafikläget i Västernorrland .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.