Av rädsla för björnen törs inte Mikaela Edin och hennes barn Tindra och Norton vara i den lilla skogen ovanför huset där de bor. Foto: Eva Harström, SVT

Föräldrar fortsatt rädda för björn i Sörberge

Publicerad

Den björn som visade sig i Sörberge i Timrå förra veckan har inte setts till de senaste dagarna. Att inte veta om den är kvar eller inte oroar flera av de föräldrar som bor i området.

– Den sprang mellan husen och sedan har den varit i ett jordgubbsland två hus ifrån vårt, säger Mikaela Edin och pekar bort mot grannarna.

– Han kan lika gärna ha gått förbi på våran gård, det vet vi inte, fortsätter hon.

Björn i villaområde

Rädsla för björnen

Björnen, som hållit till i ett skogsparti, inklämt mellan bostadsområdet, motorvägen och havet, har inte synts till på flera dagar. Fortfarande oroar sig några av de boende för att den är kvar i området. Av rädsla för björnen vågar Mikaela Edin nte längre låta sonen sova ute i sin vagn på bron, som han brukar göra. Hör vad hon tycker borde göras i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Björn i villaområde

Mer i ämnet