Det är stor sorg på företaget efter arbetsplatsolyckan där en man i 45-årsåldern miste sitt liv. Foto: Tiffany Lind/SVT

Företagets vd efter dödsolyckan: ”Våra tankar går till nära och kära”

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Sandahlsbolaget är i stor sorg efter onsdagens arbetsplatsolycka då en man i 45-årsåldern miste sitt liv.

– Det finns inte så mycket att kommentera, det är tragiskt det som har hänt, säger Johan Ebefors, vd på företaget Sandahlsbolagen.

Det är stor sorg på företaget efter arbetsplatsolyckan där en man i 45-årsåldern miste sitt liv. Olyckan inträffade omkring sextiden på onsdagsmorgonen på Sundsvalls kombiterminal.

Under onsdagen ville ingen på företaget uttala sig. Men enligt åklagaren som sedan i går leder ärendet, så har mannen, som var hemmahörande i Hudiksvalls kommun, av okänd anledning blivit överkörd av ett godståg och dog på plats.

– Våra tankar går till nära och kära, säger Johan Ebefors, vd Sandahlsbolagen.

Krisstöd för anställda

På företaget har de anställda nu fått krisstöd för att kunna bearbeta händelsen. Det är en sorgsen stämning bland de anställda.

– Vi har interna rutiner så personalen får krisstöd. Vi tar in rätt folk så de anställda får den hjälp de behöver, säger Johan Ebefors.

– Jag har varit med om dödsolyckor tidigare men de har snarare varit kopplat till sjukdomar, säger han.

Hör vd Johan Ebefors kommentar till händelsen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.