Kvinnan skickade många meddelanden till hockeyspelaren. Foto: TT/SVT montage

Kvinna misstänks ha beställt mord på elithockeyspelare

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen inleds rättegången där en ung kvinna står åtalad för att ha förföljt en elithockeyspelare och via SMS erbjudit en ”torped” 10 miljoner för att få honom mördad.

En SHL-spelare ska enligt åtalet ha blivit förföljd av kvinnan i nio månader efter han först träffade henne på en krog i Örnsköldsvik i januari i år. 

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, fattade tycke för hockeyspelaren och fortsatte söka kontakt med honom. Hon ska ha ringt upp till tio gånger per dag, försökt hacka hans konton på sociala medier, beställt varor i hans namn och avslutat hans bankkonto.

Enligt åtalet har hon skickat mejl till hockeyspelarens familj och påstått att Bandidos vet var de bor. Hon ska dessutom ha tagit kontakt med en man, med koppling till Bandidos, och erbjudit honom tio miljoner för att mörda SHL-spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.