Hör skadechefen berätta vad man ska tänka på när man exempelvis hyr ett förråd för att magasinera sina saker. Foto: SVT/Länsförsäkringar Västernorrland

Försäkringsbolaget: ”Viktigt att dokumentera alla saker man förvarar”

Uppdaterad
Publicerad

Det gäller att vara påläst om villkoren i ens försäkring när man magasinerar sina tillhörigheter. Ibland täcker inte hemförsäkringen all egendom man förlorat vid till exempel en brand eller ett inbrott.

Något man bör tänka på när man ska magasinera en del av sitt hushåll är att det i hemförsäkringen endast ingår ett visst försäkringsskydd. Därför kan man ibland behöva teckna en separat försäkring om man magasinerar mycket saker, framför allt saker av högt värde.

Försäkringsbolag värderar även oftast förlorade saker till det marknadsvärde som är just nu när något väl händer.

– Just de här personliga, affektionsvärdena är desto svårare att ersätta, säger Christoffer Jonsson, skadechef på Länsförsäkringar Västernorrland.

Se klippet och hör skadechefen berätta hur man ska tänka när man magasinerar sina tillhörigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.