SVT:s succéprogram Auktionssommar med programledaren Sofia Rågenklint och auktionsutroparen Hans Öhman spelades in i Hällsjö, Kramfors, på fredagen. Foto: Monica Östemark

Första, andra, tredje... säsongen av Auktionssommar spelas in

Uppdaterad
Publicerad

Hällsjö, mellan Kramfors och Sollefteå, invaderades under fredagen av auktionsintresserade. Det var dags för inspelning av SVT:s program ”Auktionssommar”.

I programmet tävlar två lag om att göra de bästa fynden på en auktion. Föremålen värderas av domarna Maria Granström och Mats Bergstrand och i det åttonde och sista programmet möts de två lag som ropat in prylar för högst värden i en final.

– Det kan låta enkelt, men jag kan försäkra att det snarare är tvärtom. De tävlande lagen kämpar inte bara mot varandra utan konkurrerar ju med hela auktionspubliken, säger programledaren Sofia Rågenklint som nu ger sig ut i sommar-Sverige för inspelningen av den tredje säsongen av Auktionssommar.

Visas till våren

Programmen planeras att visas nästa vår och fredagens inspelning i Hällsjö var den näst sista; på söndag väntar finalen som spelas in i Obbola utanför Umeå.

– Det är världens bästa sommarjobb, säger Sofia Rågenklint på plats på den välbesökta inspelningsplatsen i Hällsjö.

Auktionsutropare var Hans Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.