Foto: SVT / arkiv

Första curlingförlusterna för både damerna och herrarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter de långa svenska segersviterna för både damerna och herrarna i OS-curlingens gruppspel blev det tredubbla förluster på måndagen.

Först förlorade de svenska damerna något oväntat mot Sydkorea med 7-6. De hämtade visserligen in ett 7-3-underläge men det räckte inte ända fram – och den första förlusten i OS-turneringen var ett faktum för lag Hasselborg inklusive Härnösandsbon Sofia Mabergs.

Av bara farten så att säga så förlorades även dagens andra match mot Japan. Efter ett jämnt möte drog japanskorna till sist det längsta strået och vann med 5-4.

Storförlust för lag Edin

På måndagsmorgonen var det även dags för de svenska herrarnas första bakslag i turneringen, och det blev ett rejält sådant.

Förlust med 10-3 mot Schweiz och en hel del att fundera på för lag Edin, där ångermanlänningarna Niklas Edin och Henrik Leek ingår.

Trots förlusten är laget ändå klart för semifinal och spelet om medaljerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.