Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förstamajtåget fick en oväntad twist när de mötte en demonstration mot Torsbodafabriken på torget i Timrå. Foto: Per-Erik Ström SVT

Förstamajtåg i Timrå mötte demonstranter mot fabriksbygget i Torsboda

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas traditionsenliga demonstrationståg i Timrå lockade en hel del folk i det vackra vädret på onsdagen. På torget möttes de av en grupp som vill stoppa fabriken i Torsboda.

Ett 25-tal personer samlades för att demonstrera mot planerna att bygga en fabrik i Torsboda norr om Timrå men saknade tillstånd för demonstration. De ombads att ta ner sina plakat, vilket de gjorde.

– Det känns konstigt att de här människorna som har sin oro inte får möjlighet att uttrycka sina känslor, och ingen vill lyssna på dem, säger tidigare kommunalrådet i Timrå, socialdemokraten Ewa Lindstrand, som varit kritisk mot Torsbodasatsningen ända från start.

Industrisatsning i Torsboda

Första majtåget och fabriksdemonstrationen är ett tecken på de utmaningar och motsättningar som finns i Torsboda, där ekonomisk tillväxt och miljöhänsyn står i konflikt med varandra.

– Jag har full respekt för att andra människor har en annan syn på Torsboda, och det som händer där än jag, säger kommunstyrelsens ordförande i Timrå Stefan Dalin(S)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industrisatsning i Torsboda

Mer i ämnet