Vem är mest skyldig av de båda förarna vid olyckan i Kramfors? Foto: Räddningstjänsten

Försvaret oense om skuldfrågan kring olyckan i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Hovrättsförhandlingarna i målet som gäller olyckan i Kramfors förra hösten då fem ungdomar skadades varav 16-åriga Jasmine Berglund svårast avslutades idag. Åklagaren yrkade i stort sett på samma straff som i tingsrätten medan den ene försvararen ville helt fria sin klient.

Ångermanlands tingsrätt dömde de unga bilförarna till skyddstillsyn med samhällstjänst i 200 respektive 160 timmar. Den äldre av dem får det längre straffet.

Höjning av skadeståndet

Jasmine som fortfarande är okontaktbar fick 60.000 kronor i skadestånd.

Bilkrasch i Kramfors

När hovrättsförhandlingarna avslutades idag yrkade åklagar sidan via målsägandebiträdet att Jasmines föräldrar tilldöms 125.000 kronor i ersättning för kränkning och vardera 50.000 kronor för sveda och värk.

Vidare yrkades på påföljd för de åtalade till åtta månader i det ena fallet och tio månader i det andra.

Vem är mest skyldig?

Vem som är mest skyldig av de båda bilförarna lade åklagaren ingen vikt vid. Det gjorde däremot de båda advokaterna. I klippet hör du skillnaderna i deras resonemang.

Dom i målet faller den 21 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilkrasch i Kramfors

Mer i ämnet