Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Insatsledaren Patrik Kvick vid polisen vädjar till allmänheten att om man ser eller hör något om den försvunne mannen så ska man ringa 112 omgående. Foto: Per-Erik Ström

Sökinsatsen efter försvunne mannen i Njurunda avslutas under kvällen

Uppdaterad
Publicerad

Sökarbetet efter den 80-årige mannen har fortsatt under onsdagen med oförminskad styrka. Insatsen är nu inne på sin tredje dag, men förväntas avslutas under kvällen.

– Då anser vi att vi söker en avliden människa, säger insatsledaren Patrik Kvick vid polisen.

Under onsdagen och kvällen fortsätter sökningen efter den man i 80-årsåldern i Njurunda som anmäldes försvunnen natten till måndag. Flera enheter deltar i sökandet som avbryts sent i kväll.

– Vi har kört på i tre dagar och vi kommer att köra fram till kl 23.00 i kväll, sen kommer vi att lägga ner för då anser vi att vi söker en avliden människa. Nu kör vi på hoppet och tron att han är vid liv, säger insatsledaren Patrik Kvick från polisen som samtidigt vädjar till allmänheten att ser man eller hör man något så ska man ringa 112 omgående.

På onsdagseftermiddagen meddelade man från polisens sida kan komma att dra ner letandet redan tidigare under kvällen.

Söker med undervattensrobot

Räddningstjänsten har bland annat en undervattensrobot med en sonar på som man kör i Ljungan för att leta där.

– Det är så vi kan se om det ligger någon person under vattnet, berättar insatsledaren Magnus Rudberg.

Hör polisens och räddningstjänstens insatsledare berätta om arbetet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.