Foto: Jennie Johansson, SVT

Fortfarande oklart vad som orsakade dödsolycka i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Staffan Blyberg väntar fortfarande på resultatet från brottsplatsundersökningen efter den dödsolycka som skedde i Örnsköldsvik natten mot lördag.

Det var natten mot lördag vid 02.30-tiden som en 40-årig man blev påkörd av en bil i korsningen mellan E4 och Vikingagatan/Korsgatan. Den 18-årige föraren greps av polis på platsen men släpptes under söndagen på fri fot.

– Vi har hört en hel del personer och några av dem igen. Vi är även intresserade av nya uppgifter, säger Staffan Blyberg, åklagare.

– Jag väntar fortfarande på att få ta del av brottsplatsundersökningen och efter det ska det klargöras om det rört sig om någon oaktsamhet.

Det är ju en tidpunkt när inte så många människor är ute. Finns det vittnen?

– Det finns några stycken, både i andra bilar, men också en passagerare i bilen. De personerna kommer vi behöva höra igen.

Spekulationer om kappkörning

Det har varit spekulationer om att det ska ha handlat om en kappkörning, något som åklagare Staffan Blyberg varken kan bekräfta eller dementera.

– Jag har läst och tagit del av det genom media, men jag kan inte säga att det varit på det ena eller andra viset.

I nuläget väntar han även på obduktionsrapporten och och på den tekniska undersökning som ska göras av bilen som var inblandad i olyckan. 

– Hittills är materialet lite för begränsat för att jag ska kunna komma med några slutsatser, säger Staffan Blyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.