Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingvar Westerlund var med från starten till Röåns möbler. Se när SVT besökte möbelaffären 1996 i klippet ovan. Foto: SVT

Från arkivet: SVT besökte Röåns möbelaffär i ödemarken – för 26 år sedan

Uppdaterad
Publicerad

På mitten av 1950-talet startades Röåns Möbler i den lilla byn Röån, drygt två mil utanför Junsele. På hösten 1996 besökte SVT möbelaffären som drevs av Ingvar Westerlund och hans barn, Tommy Vesterlund och Ingalill Rönnberg – se en del av inslaget här.

– Vi har som slogan att vi ligger centralt mitt i skogen, det är vi nog ganska ensamma om, sa Ingvar Westerlund till SVT 1996.

Det var Hjalmar Eriksson som startade upp möbelaffären i Röån. Kort därefter blev Ingvar Westerlund delägare i företaget fram till 1995 när hans barn Tommy och Ingalill tog över verksamheten.

– Tanken var inte att det skulle bli möbelvaruhus från början, men allt efter att tiden gick och att kunderna ökade började varuhuset att expandera i Röån, sa Ingvar Westerlund till SVT 1996.

Trots att möbelaffären ligger mitt i ödemarken har den överlevt alla trender och epoker – och har sedan start byggts ut vid flera tillfällen. Än idag har affären kunder från närområdet och kunder som har rest lång väg.

– Kunderna åkte gärna 5-10 mil för att se möbler som inte fanns på andra varuhus eftersom de inte tillhörde någon kedja, sa Ingvar Westerlund.

Se delar av inslaget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.