Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Syskonen Ingalill Rönnberg och Tommy Vesterlund diver Röåns Möbler sedan 1995. Hör vad de säger om möbelaffärens framtid i klippet ovan. Foto: Moa Lindberg/SVT

Oviss framtid för möbelaffären i Röån: ”Vi är i pensionsåldern”

Publicerad

Möbelaffären i Röån har snart funnits i 70 år. Men nu har syskonen Tommy Vesterlund och Ingalill Rönnberg, som driver affären sedan 27 år tillbaka, uppnått pensionsåldern och vad som blir av möbelaffären är oklart.

– Inom en snar framtid får vi nog avsluta, men hur vet vi inte än, säger Tommy Vesterlund, delägare på Röåns Möbler.

1995 tog Tommy Vesterlund och hans syster Ingalill Rönnberg över Röåns möbler efter sin far Ingvar Westerlund. 

Affären som ligger knappt två mil sydväst om Junsele har överlevt alla trender och epoker sedan 1955, trots att den ligger i obygden.

– Jag blev nästan tvingad in i det här men jag skulle inte valt något annat om jag fick välja idag, säger Ingalill Rönnberg, delägare.

– Det är inte som att vara i en storstad där det bor mycket folk. Kunderna kommer lite mer sällan men vi har märkt att det är många som återkommer, det känns riktigt roligt, säger Tommy Vesterlund, delägare.

Oviss framtid

Tiden har gått och syskonen är nu i pensionsåldern. Nu går tankarna till att dra sig tillbaka på heltid och framtiden för möbelaffären är osäker. Förhoppningen är att någon skulle ta över verksamheten inom kort.

– Vi hade hoppats på att våra barn skulle ta över verksamheten men det blev inte så, säger Ingalill Rönnberg.

Se mer om framtidsplanerna i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer