Det som förr var en ingrediens i nödproviant har blivit en delikatess.
I mitten av 90-talet skulle Ingrid Ölund tillsammans med väninnor baka bröd till Skogsnolia, en mässa för folk inom skogsbranschen.
Ingrid tänkte att barkbröd skulle passa bra och gjorde ett försök.
Det föll så väl ut att Ingrid sedan dess fortsatt att baka och utveckla sitt barkbröd.
– Jag har egen skog så jag brukar själv gå ut och fälla lämpliga tallar som jag sen barkar så att jag kommer åt innerbarken. Sen blötlägger jag innerbarken flera gånger innan jag torkar och rostar den. Sen mals barken ner till mjöl.
Ingrid känner inte till att någon annan i trakten bakar barkbröd fastän intresset för brödet har ökat den sista tiden. Ingrids bageri ligger längs Höga kustens turistväg och hon upplever att sommarturisterna, framför allt de från storstäderna köper brödet, även om det är dyrare än vanligt tunnbröd.
– Tänk att få äta en produkt som gjorts från grunden. Utan tillsatser som man gjorde förr. Då får man en produkt som är äkta. Som smakar som den ska. Jag tror att många är beredda att betala för det.