Salusands camping stängdes ner för tre år sedan. Nu ska fastigheten säljas. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Franskt företag bland spekulanterna när Salusand är ute till försäljning

Publicerad

Salusands camping och havsbad norr om Örnsköldsvik är nu ute till försäljning. I söndags hölls en första visning av anläggningen för hugade spekulanter, och intresse för att köpa campingen tycks finnas – även utanför Sveriges gränser.

Bland andra fanns det franska företaget Cabanon, som driver ett 60-tal ekologiska campingplatser över hela världen, på plats på visningen berättar Örnsköldsviks allehanda.

Campinganläggningen har varit stängd sedan 2018. Bakgrunden är att den hittillsvarande ägaren ansett att kommunens krav på upprustning av bland annat avloppet gjort att hon inte haft råd att öppna campingen.

Fyra miljoner i utgångspris

En rättstvist har också uppstått mellan en tidigare ägares konkursförvaltare och den nuvarande ägaren, vilket tidigare omöjliggjort en försäljning. I höstas stod det klart att tvisten nu är utagerad rättsligt.

Utgångspriset för Salusands camping och havsbad är fyra miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.