Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Efter årsskiftet får vi ta beslut om vilken väg vi ska gå”, säger Niklas Säwén (S), kommunstyrelsens vice ordförande i Sundsvall angående havsbadet Tranviken. Foto: SVT

Efter år av förfall på Tranviken – nu startar fullmäktige utredning

Uppdaterad
Publicerad

En utredning av Tranvikens badplats har startats i Sundsvalls kommunfullmäktige. Under flera år har badplatsen förfallit och många av badets gäster har efterfrågat förändring.

– Vi hoppas att det ska bli bättre. Frågan är hur lång tid det tar innan det händer någonting, säger badgästen Göran Nilsson.

Kommunfullmäktige beslutade i juni under bred politisk enhet att starta en utredning om Tranvikens badplats. Dels ser man över marken i området som kommunen äger, men man tittar även på möjligheten att tvångsinlösa de två fastigheter som kommunen sålde för ett par år sedan.

– Vi är överens över partigränserna att vi vill jobba för att tillgängliggöra Tranviken för fler och efter årsskiftet får vi ta beslut över vilken väg vi ska gå, säger Niklas Säwén (S), kommunstyrelsens vice ordförande.

Poolen kan rivas helt

I utredningen som startat ser man över anläggningarna och poolerna som finns och fokus läggs på vad som behöver byggas eller rivas på platsen.

– Byggnaderna som finns är inte i tillräckligt bra skick. Skulle kommunen få äganderätt till marken igen kan man behöva riva och sanera, men även bygga upp enklare form av omklädningsrum och WC. Poolen bedöms inte vara tillräckligt bra för att fortsätta finnas kvar och det finns inga pengar avsatta för att investera i någon ny pool, säger Niklas Säwén.

Hör fullmäktiges planer om Tranviken och badgästens åsikter i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer