Än finns chansen att se årets första Norrlandsderby i allsvenskan på plats. Men då gäller det att skynda på – på fredagseftermiddagen fanns bara ett par hundra plåtar kvar. Foto: arkiv

Fullt hus när GIF tar emot ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Inte lapp på luckan. Inte i skrivande stund i alla fall. Men lördagens allsvenska derby mellan Giffarna och ÖFK spelas inför i det närmaste fullsatta läktare. På fredagseftermiddagen fanns bara ett par hundra ståplatsbiljetter kvar.

– På sittplats är det totalt utsålt. På ståplats finns det i nuläget exakt 227 biljetter kvar. Men sedan är det helfullt, säger GIF Sundsvalls biljettansvarige Andreas Lindman när SVT ringer vid 14.45-tiden på fredagen.

Kommer de också att gå åt?

– Det skulle jag tro. Men vi vill gärna poängtera att det ännu så länge alltså finns chans att skaffa biljetter för dem som är utan, säger Andreas Lindman.

Årets höjdpunkt

Det mellannorrländska derbyt är numera årets självklara höjdpunkt för många fotbollsintresserade i regionen.

Östersunds FKs supportrar kommer att fylla upp hela västra läktaren på NP3 Arena där det finns runt 700 platser, och totalt beräknas ÖFK ha omkring 1000 supportrar på plats runt om på arenan.

Det fina vädret gör förstås också sitt till för inramningen.

Extra krydda

– Det är årets match, helt klart. Det är otroligt mycket prestige och en rivalitetet som sätter en extra krydda på det hela, men det är en broderlig rivalitet, säger Andreas Lindman.

Klockan 16 på lördagseftermiddagen är det avspark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.