Gevärskulan gick tvärs genom plåten Foto: Privat

Gevärskulan slog in i Mattias bil: ”Det var obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

En gevärskula slog plötsligt in i Mattias Dahlbergs bil strax intill där han själv stod. Kulan gick tvärs igenom plåten och rutan sprack sönder. ”Det var obehagligt” konstaterar han.

Mattias Dahlberg och hans jaktkompisar i Nästvattnet nära Kramfors hade just styckat en älg när det susade till i luften och rutan på Mattias bil plötsligt sprack sönder. Det var en gevärskula som slagit in i bilen och gått tvärs igenom plåten.

– Det var obehagligt när man såg att det var så nära, konstaterar Mattias som bara stod tiotalet meter ifrån bilen tillsammans med det övriga jaktlaget.

Rena turen

Det var rena turen att ingen av jägarna blev träffad av kulan eller en eventuell rikoschett.

– Det kunde ha blivit farligt, menar Mattias som inte hörde något skott innan kulan träffade bilen.

Kulan kan ha färdats långt innan bilen träffades, kanske flera kilometer och Mattias tror att det kan bli svårt att få reda på vem som sköt men har nu gjort en polisanmälan om fara för annan.

– Man är ju skyldig att ha ett kulfång när man skjuter, konstaterar han och tycker att någon varit vårdslös.

Polisen utreder

Polisen har inlett en förundersökning kring händelsen och jourhavande förundersökningsledaren Kenneth Magnusson tror att det rör sig om otur.

– Vi har ingen aning om vem som sköt men den som gjorde det vet nog om det, men den personen kommer knappast att berätta det för polisen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.